Проверките за нелоялните търговски практики продължат до края на март в

...
Проверките за нелоялните търговски практики продължат до края на март в
Коментари Харесай

Наложени са стотици глоби за нелоялни търговски практики

Проверките за  нелоялните търговски практики продължат до края на март в цялата страна. Вече има няколкостотин санкции за нелоялни. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев.

" Наблюдава се като процедура, че магазините слагат трайни промоции и понижение на цените от 25-27%, това приказва, че има запас в понижение на цените на питателните артикули. Вече има няколкостотин санкции за търговци ", съобщи министър председателят. 

Проверките започнаха през вчерашния ден от Варна, а през днешния ден не престават и в София .

Комисията за отбрана на потребителите разгласи, че по предписание всички артикули, би трябвало да бъдат предлагани с оповестена цена на кг, а не на 100 грама.

" Предстои внасянето на редица нормативни актове, които да регламентират и контролират целия път на питателните артикули от производителя до магазина, с цел да се ревизира това кой къде какви надценки поставя. Не е възможно един и същи артикул в българските магазини да коства двойно повече от същият артикул в същите търговски магазини в западните страни от Европейски Съюз ", разяснява Гълъб Донев.

Той уточни, че инспекциите и налагането на наказания не престават, с цел да бъдат " изсветлени " всички участници във веригата на продуктите до щанда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР